Osaajapankki

Wikimploi on osaajapankki. Kun tuhannet ammattilaiset liittyvät Wikimploi-yhteisöön, voivat he valita monipuolisesti työnteon eri muodoista. Sama työntekijä voi olla yksityinen toiminimi tai yrittäjä, osakas osuuskunnassa ja yrityksessä. Hän voi myös olla Wikimploissa toimivan yrityksen työntekijä. Ja mikä parasta, hän voi tulla palkatuksi ulkopuoliseen yritykseen milloin tahansa. Onhan Wikimploi paras osaajapankki, sillä siihen liittyy jatkuvasti parhaita ja haasteisiin tottuneita ammattilaisia!

Osaajapankki yrityksille

Wikimploi-yhteisö muodostaa dynaamisen osaajapankin yrityksille. Yritys voi palkata Wikimploista henkilön suoraan ja pysyvästi omaan yritykseensä, tai määräaikaiseksi projektityöntekijäksi. Yritykset voivat myös koota tarpeisiinsa sopivan ammattilaistiimin Wikimploi-yhteisöstä, joka konsultoi vaativimmissakin hankkeissa.

Miten yritys löytää ammattilaisosaajan Wikimploista? Osaaja löytyy nopeasti, yritysten on helppo lähestyä Wikimploi-yhteisöä monella tavalla:

  • ottamalla yhteyttä paikalliseen Wikimploi-keskukseen (esim. Wikimplace Ruoholahti) puhelimitse tai sähköpostilla
  • ottamalla suoraan yhteyttä Wikimploi-ammattilaisiin, jotka tarjoavat avoimesti palveluitaan (lista ammattialoista ja henkilöistä Wikimploin sivuilla)
  • webbilomakkeella, jossa kuvaillaan tarvittava osaaminen, kesto ja sijainti
  • järjestämällä info-tilaisuus joko yrityksen omissa tiloissa tai Wikimplacessä
  • tulemalla itse paikallisen Wikimploi-keskuksen kahvilaan, jossa voi tavata satoja ammattilaisia yhdellä kertaa
  • liittymällä Wikimploi-yhteisöön, jossa voi aistia ja omaksua kaiken.

Wikimploin osaajapankin tehokäyttökin on mahdollista. Yritys ja pörssiyhtiö voivat sijoittaa omia tehotiimejään ja luovia innovaatiohenkilöitään Wikimploi-yhteisöön. Ne voivat tulla kokonaisine tiimeineen mukaan Wikimploin keskiöön. Näin yhtiö sekä osallistuu Wikimploin luovan yhteisön toimintaan että oppii tuntemaan sen mielenkiintoisia ja liiketoimintaa mullistavia henkilöitä. Jos juuri kuvittelit, että innovatiivisimmat ihmiset ovat startupeissa – siis niissä muutamissa uusyrityksissä – voit vain kuvitella mihin Wikimploin kymmenet tuhannet työntekoon vapautetut juniorit, ammattilaiset ja seniorit pystyvät! Wikimploi muuttaa startup-kulttuurin edulliseksi kaikille osapuolille.

Riskisijoittajat, rahoittavat viranomaiset, suuryhtiöt ja kaikki yrittäjät ovat tervetulleita Wikimploi-yhteisön jäseniksi. Tässäkin inhimilliset ominaisuudet ratkaisevat: keskinäisen yhteistyön ratkaisee luottamus ja toisensa tunteminen. Ne puolestaan vaativat aikaa, yhteistyötä ja tutustumista. Wikimploi sisältää maksimaalisesti  ns. hiljaista tietoa (tacit knowledge), sillä moni sen jäsenistä on jollain tavalla pudokas ja poikkeuksellinen, ja sen vuoksi viisas haastaja. Wikimploissa työskentelevä on osaajapankin talletus, joka kasvaa eksponentiaalista korkoa kumppaniensa kanssa ja myötävaikutuksella.